Начало / Икономика / Първият електронен МОЛ между България и Румъния стартира през октомври
Елеонора Негулова

Първият електронен МОЛ между България и Румъния стартира през октомври

Първият трансграничен електронен портал за търговия между България и Румъния ще започне работа през месец октомври, съобщи на пресконференция днес в Плевен Елеонора Негулова, председател на Националното сдружение на малкия и среден бизнес.
Трансграничният МОЛ се създава по европейски проект за  развитие на  трансграничния регион Олт-Плевен и се финансира от Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния –България 2007-2013 г.    В електронния портал могат да се регистрират безплатно фирми от регионите по поречието на Дунав, което ще им позволи да представят продуктите си, да установят  контакти за нови пазари като в ЕС, така и в Русия, и други страни, поясни Негулова.

В момента в румънския град Корабия се създава стокова борса,  която ще отвори в началото на октомври. Право на безплатно участие за три дни ще получат българските фирми, които се регистрират за участие в борсата.

Целта на проекта, по който се създава електронната трансгранична борса, е да подпомогне малкия и средния бизнес в общините от двете страни на река Дунав. От българска страна вече са обхванати 70 фирми, толкова са и румънските фирми, каза Негулова. Тя поясни, че във фокуса са фирми, които развиват екопроизводство или екотуризъм.

За Антоанета Костова

Прочетете също:

SAM_8249куче

Задължително ще слагат чип на кучетата при регистрация

Всяко новорегистрирано куче вече задължително трябва да бъде с микрочип. Задължение на ветеринарите е да ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>