Акценти
Начало / Общество / Над 5 000 лева са събрани още за лечението на Никола Ботев

Над 5 000 лева са събрани още за лечението на Никола Ботев

Никола Ботев и майка муТочно 5 300 лева бяха събрани на благотворителния концерт, който се проведе снощи в зала „Катя Попова” в Плевен в подкрепа на 22-годишния плевенчанин Никола Ботев.

Концертът беше организиран от Гимназията с преподаване на чужди езици в Плевен и Ротаракт клуб. В него се включиха състави и индивидуални изпълнители от плевенски училища и читалища.

Събраната сума беше връчена на майката на Никола, която трудно сдържаше вълнението си, изказвайки благодарност на всички, подкрепили сина й в този труден момент.

Никола Ботев е с диагноза Инфламаторен миофибробластен тумор на лявото рамо. Досега е претърпял три операции. За съжаление преди време е констатирано, че има метастаза в белия дроб. Благотворителната кампания за набиране на средства е за операция в Турция. Хубавата новена е, че нужната сума за операцията вече е събрана. Но Никола има нужда от помощ за осигуряване на средства за последващото му лечение. На 12 февруари във Варна неговите състуденти от Воеонноморското училище организират благотворителен концерт с участието на Орлин Павлов.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...