Начало / Икономика / Над 15 плевенски фирми ще се включат в протеста срещу поскъпването на тока

Над 15 плевенски фирми ще се включат в протеста срещу поскъпването на тока

Национален протест срещу поскъпването на цената на електроенергията организират утре работодателски организации в страната. В протеста се очаква да се включат над 1 000 фирми в 28 града в страната.

Плевен също ще подкрепи националния протест. Очаква се над 15 фирми в сферата на машиностроенето, леката промишленост и услугите да изразят несъгласието си с поскъпването на електроенергията. Това са основно предприятия, чието производство е по-енергоемко, обясни Веселин Йотков, председател на Българската стопанска камара в Плевен. Протестът им ще се изрази в провеждане на събрания, на които ще бъдат приети декларации до Министерския съвет, КЕВР, парламента.

Представителните работодателски организации АИКБ, БСК, БТПП, КРИБ и БФИЕК смятат, че над българските индустриални предприятия е надвиснала гилотината на 15-20-процентно повишаване на цената на електроенергията. Според тях с това увеличение на цената на тока бизнесът ще покрие загубите в родната енергетика. Затова те настояват правителството да предприеме дълбока реформа в този сектор.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...