Акценти
Начало / Образование / За Националното състезанието по професии се класира Гимназията по ресторантьорство в Плевен

За Националното състезанието по професии се класира Гимназията по ресторантьорство в Плевен

ПГ по ресторантьорство
Йоана Йорданова, 12 б клас

Двама ученика от Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и услуги в Плевен  се състезаваха за участие в  Националното състезание по професии . Йоана Йорданова от 12 б клас и Деница Конова от 12 в клас се представиха успешно в регионалния кърг на състезанието, което се проведе от 14 до 16 март 2014г. град Русе. Съревнованието се организира под егидата на Министерството на образованието и науката.  Своята  подкрепа дадоха също така Браншовият съюз на хотелиерите и ресторантьорите в гр.Русе, Асоциацията на училищата по хотелиерство и ресторантьорство в България, Българската асоциация на професионалните готвачи, Българската асоциация на барманите, Евро-Тек Интернационал, Българската туристическа камара, Ред-Девил кетъринг.

Йоана Йорданова  се класира на трето място  и спечели бронзов медал в категорията „Най-добър млад барман“ и щеДеница Конова, 12 в клас вземе участие в Националния кръг на състезанието, който ще се проведе в периода 24 – 26 април 2014г. в град Пловдив.

 А Деница Конова зае пето място в надпреварата за  „Най-добър млад хлебар-сладкар“.

И двете бъдещи абитуриентки показаха завидни умения в сферата на избраните от тях професии, с които смятат  да се занимават и занапред.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...