Акценти
Начало / Икономика / Декемврийските сметки за парно средно с 32% по-високи в сравнение с миналогодишните

Декемврийските сметки за парно средно с 32% по-високи в сравнение с миналогодишните

Тазгодишните декемврийски сметки за парно са средно с 32% по-високи в сравнение с декември миналата година, отчитат от „Топлофикация Плевен”. Според направения от фирмата анализ, два са факторите, които повлияват за това повишение. От една страна  – по-високите цени на топлоенергията в сравнение със същия период на 2011 г., от друга – по-ниските температури през отминалия декември.

Отчетената през декември 2012 г. средномесечна температура е била минус 0.6 градуса, а през декември 2011 г. – плюс 3.9 градуса, а цената на топлинната енергия е била с 1% по-ниска в края на 2011 г., припомнят от дружеството и допълват, че през отминалия декември са доставили два пъти повече топлина, отколкото през предходния месец ноември заради по-ниската средномесечна температура.

От направеното сравнение на платените сметки за парно се вижда, че хората, които  през декември 2011г. са платили 100 лв. за парно, за декември 2012 г. ще платят 132.16 лв. Сметките от 150 лв. този декември набъбват до 198.24 лв., а тези от 200 лв. през декември 2011 г. сега вече са 264.32 лв. Това са и най-масовите категории, тъй като едва 2.42% от абонатите на „Топлофикация Плевен” са със сметки над 200 лв. през декември 2011 г. През миналогодишния декември този процент се увеличава до 6.35, а  със сметки между 100 и 200 лева са малко над 33 на сто от абонатите на плевенската топлофикация.

От 18 януари започва разнасянето на фактурите за парното и топлата вода за декември. На гърба на всяка фактура е разпечатана и подробна информация за енергията и отчетените единици по уредите.

За Антоанета Костова

Прочетете също:

SAM_8249куче

Задължително ще слагат чип на кучетата при регистрация

Всяко новорегистрирано куче вече задължително трябва да бъде с микрочип. Задължение на ветеринарите е да ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>