Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Девет кандидати за общински съветници в Плевен подадоха заявление за заличаване от листите

Девет кандидати за общински съветници в Плевен подадоха заявление за заличаване от листите

Общо девет кандидати за общински съветници са подали заявление за заличаване от листите към днешна дата. Двама кандидати за общински съветници са подали заявление за  заличаване от кандидатската листа на ПП „ГЕРБ“ за участие в изборите за кметове и общински съветници в Община Плевен, сочат решенията на Общинската избирателна комисия в Плевен. Постъпилото заявление, подписано от Мартин Тодоров Митев – упълномощен представител на ПП” ГЕРБ” за Община Плевен, е с приложени към него два броя заявления, с които Станислав Маринчев Иванов и Емил Богданов Цветков, заявяват желание да не бъдат обявявани за избрани за общински съветници в Общински съвет – Плевен от кандидатската листа на ПП „ГЕРБ”.

Заявлението за заличаване от листите идва малко след като чрез жребий Станислав Маринчев Иванов беше определен на шесто място в кандидатската листа  на избраните кандидати за общински съветници на ПП „ГЕРБ”, поради това,  че двама кандидати бяха получили еднакъв брой предпочитания /преференции/.

Други седем кандидат-съветници също са подали своите заявления  за заличаване от кандидатската листа на Коалиция „Народен съюз“ за участие в изборите за кметове и общински съветници в Община Плевен.  Това са Анелия Цанкова Цанкова, Милен Илиев Илиев, Илиян Георгиев Динов, Иван Мариянов Иванов, Антон Лермонтов Михайлов, Ботьо Кирилов Стоянов и Петьо Иванов Трифонов.  Заявленията са постъпили на 27 октомври и с тях изброените заявяват желание да не бъдат обявявани за избрани за общински съветници в Общински съвет Плевен от кандидатската листа на Коалиция „Народен съюз“.

Общинската избирателна комисия в Плевен е уважила исканията на всички кандидат-съветници. Решението подлежи на обжалване в три дневен срок пред Централна избирателна комисия.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...