Начало / Политика / Готови сме да вземем мандат и да предложим кабинет, заявиха от „Патриотичен фронт”

Готови сме да вземем мандат и да предложим кабинет, заявиха от „Патриотичен фронт”

Каракачанов Валери Стефанов

Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” има готовност да поеме мандат за съставяне на правителство на националното спасение,  в което да вземат участие най-добрите специалисти, компетентни в различни области. Това заяви на пресконференция в Плевен водачът на листата за Плевенска област Красимир Каракачанов.  Ние сме готови да предложим алтернатива на досегашното управление на България и да предложим решение на проблемите на гражданите и на нацията, допълни Каракачанов.

Той се въздържа да посочи конкретно име за министър-председател, но категорично заяви, че това ще бъде непартийна фигура с доказани качества. Доказани специалисти, а не назначени заради партийна квота ще са и министрите в правителство на „Патриотичния фронт”, обявиха днес в Плевен двамата лидери на основните политически партии в коалицията – Красимир Каракачанов от ВМРО и Валери Стефанов от НФСБ. Двамата декларираха, че от коалицията са готови да направят „правителство на националното спасение”, защото „Патриотичен фронт” не се стреми само да влезе в Народното събрание с група депупати, а да управлява и да остоява и воюва за идеите си и националната кауза.

Каракачанов посочи още, че нямат намерение да се коалират с никого, а ще се търсят принципно обединение около приоритети, които са жизнено важни за нацията. На първо място сред тези приоритети от „Патритичен фронт” поставят икономическото възраждане на страната, чрез насърчаване инициативността на българския бизнес. Сред приоритетите като много важен открояват и решаването на демографската криза чрез премахване на порочно организираната система за социални помощи, която толерира отделни групи на етническа основа. Сред приоритетите си те поставят още образованието и здравеопазването и не на последно място решаване на проблема с битовата престъпност.

Това са проблеми, чието решаване е от национална необходимост и по тях трябва да се търси консенсус, категоричен беше Каракачанов.

Коалиция Патриотичен фронт

В пресконференцията днес участваха още областният координатор на ВМРО – д-р- Калин Поповски, и областният координатор на НФСБ – инж. Николай Маринов.

Прочетете също:

Как се разпределят мандатите от Плевен в 48 НС

Деветте мандата от област Плевен в 48 НС се разпределят между шест от партиите, преминали ...