Акценти
Начало / Култура / Вокална група „Арлекино” вече печели фенове (снимки+видео)

Вокална група „Арлекино” вече печели фенове (снимки+видео)

Тази вечер най-новата формация към читалище „Съгласие” –  вокална група „Арлекино”, представи за първи път пред публика песни от вече разнообразния си репертоар. Премиерата на вокалната група беше и поздрав към плевенските деца по повод Деня на детето.

Под диригентството на очарователната Виолета Боянова, децата от „Арлекино” изпълниха едни от любимите си песни, с които вече си спечелиха първите фенове.

IMG_0652Арлекино

Прозвуча песента „Дайте ни време“ по текст на Силвия Захариева и музика на председателя на читалище „Съгласие“ Ивайло Атанасов, аранжимент – Максим Горанов, който е и инициатор за създаване на детската формация. „Безкрайно щастлив съм от работата си с тези удивителни деца”, сподели тази вечер Максим Горанов и изрази вярата си, че много скоро малките певци и музиканти в Плевен ще си мечтаят да станат част от вокална група „Арлекино”.

IMG_0662Арлекино

Концертът на „Арлекино” завърши с прекрасната „Нека бъде светлина” и със солови изпълнения на чаровните Марина Бадева и Йоана Цветанова.

Много скоро плевенската публика ще може отново да слуша „Арлекино”. На 8 юни те ще участват в спектакъла „Децата на Плевен” заедно с Балетната школа към читалище „Съгласие”, фолклорен ансамбъл „Мизия“ и актьори от Драматичен театър „Иван Радоев”.

След концерта на вокална група „Арлекино” в зала „Емил Димитров” на читалище „Съгласие” започна последното представление за сезон 2014/15 г. на една от най-успешните балетни постановки – „Приказка за Пепеляшка“. Спектакълът е продукция на Балетната школа при читалището по проект, финансиран със съдействието на Община Плевен.

 IMG_0656Арлекино

IMG_0669Марина Бадева - 2

IMG_0670Йоана Цветанова

IMG_0663публика-деца

IMG_0658Арлекино-диригент

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...