Начало / Култура / Безплатни прожекции по време на Седмицата на балканското кино в Ловеч

Безплатни прожекции по време на Седмицата на балканското кино в Ловеч

Седмица на игралното кино от балканските страни ще се проведе в Ловеч 29 юни до 5 юл. Прожекциите са безплатни и ще са в реновираното дворно пространство на Младежкия дом всяка вечер от 21 ч.

 В седемдневния киномаратон ще бъдат излъчени пълнометражни игрални филми от различни киножанрове. Продукциите са носители на престижни награди от Фестивала за филми от Югоизточна Европа „See a Paris”, провеждащ се ежегодно в Париж.
Събитието се провежда за първи път в Ловеч и е организирано от Фондация „Балканика“ с финансовата подкрепа на Община Ловеч.

Седмицата на Балканското кино ще бъде открита с българския филм „Малка нощна приказка” на режисьора Николай Акимов. Любителите на киното ще могат да гледат още „Татко“, Хърватия – режисьор Далибор Матанич, „Белведере“, Босна и Херцеговина- режисьор Ахмед Имамович, „Как бях откраднат от немците“, Сърбия – режисьор Милош Радивойевич, „Циганският Шанхай“, Словения, режисьор Марко Небресник, „Плодовете на нара“, Турция – режисьор Юмит Юнал, „Местният вампир“, Черна гора – режисьор Бранко Балетич

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...